niedziela, 10 marca 2013

Eat Fit! Sałatka z grillowanych warzyw z serem feta

Powoli odkrywam uroki grilla elektrycznego i tego, jakie pyszności można na nim przygotować. Skusiłam się  na przygotowanie sałatki z grillowanych warzyw z serem feta. Jest bardzo smaczna, niskokaloryczna i sycąca.

Przepis na 2 porcję:
pół czerwonej papryki
pół średniej marchewki
pół średniej cukinii
pół średniej cebuli
5 małych pieczarek
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa grillowa
1 pomidor
kawałek sera feta

Paprykę pokroić w grube kawałki, marchewkę w długie plastry, cebulę w ćwiartki, cukinię w paski, pieczarki w kawałki. Warzywa przełożyć do miski, dodać oliwę i przyprawy. Dobrze wymieszać. Układać na rozgrzanym grillu elektrycznym i smażyć, aż warzywa się przypieką. U mnie zajęło to około 20 minut.
Ułożyć warzywa na talerzu, posypać serem feta, obok położyć grube plastry świeżego pomidor.
Nie zdecydowałam się na grillowanie pomidora, ze względu, że jest to bardzo soczyste i miękkie warzywo. Świetnie jednak pasuje świeży pomidor do tej sałatki. Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz